keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Stereoasennus + ekstrahommia

Aloitin stereoasennuksen, piirtämällä vähän taululle samalla, kun pohdimme, mikä johto kuuluisi mihinkin. Hetken aikaa mietittyämme kuviot alkoivat selvitä ja sitten aloimmekin puristaa liittimiä johtoihin. Ohjeitakin meillä oli jonkin verran, mutta ne olivat tarpeen että näimme mihin tulivat plussat ja miinukset.

Aloitustilanne.
Ja toisesta kuvakulmasta.
Tapsa veti siis pöydästään kaikki johdot poikki eli meidän piti tehdä homma aikalailla alusta asti. Aloitimme aikalailla sillä että siivosimme työpisteen ja haimme tarvittavat välineet, kuten liittimiä ja kutistesukkia.

Radiolle piti tulla kaksi plussaa suoraan akulta, herätevirta ja jatkuvavirta. Siltä piti lähteä stereoihin, subwooferille ja vahvistimelle johdot. Vahvistimelta piti lähteä johdot subbarille ja subbarilta pöydän edessä olevalle ledvalo -nauhalle, joka välkkyisi basson jumputuksen tahtiin.

Teimme ahkerasti hommia ja stereoasennus olikin valmis seuraavana päivänä. Pääsimme sitä testaamaan vasta seuraavalla viikolla, koska silloin ei ehditty.

Lopputulos

Testailun jälkeen saimme toisen sähköhomman! Asensimme Ennin kanssa liiketunnistimeen reagoivat valon, joka syttyi aina, kun ovi aukesi. Nyt tapsa voi avata ovea aina kun haluaa meidät ulos huoneesta.
Luokkalaisemme Merto asensi myös Fiestasta pois otetun töötin taukohuoneeseen niin, että ulkopuolella olevasta kytkimesta painamalla tulee kauhea ääni. Voin kertoa että sillä tulee porukka pikkusen nopeasti huoneesta pois. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti