perjantai 21. syyskuuta 2012

Työmääräyksen tekeminen

Opettelimme tekemään työmääräyksen AutoFutur -ohjelmalla, jota käytetään koulussamme. Asentajakiltalaisina, otamme asiakkaat vastaan ja teemme itse työmääräykset joten tämä oli siksi tärkeää osata. Olin jo pari kertaa aiemminkin tehnyt, mutta nyt sen oppi kokonaan.

Aloitusnäyttö. Halutessasi tehdä uuden työmääräyksen, paina "Uusi Työmääräys".
Sitten näyttää tältä.
Sitten laitetaan pientarvikelisä. Painetaan ensin "Tuotteet", jonka jälkeen ruudun alareunassa lukee "Etsi". Sieltä avautuvasta listasta etsitään pientarvikelisä. Sitä klikataan ja se ilmestyy tuotelistaan.

Sitten etsitään asiakas. Painetaan asiakas lootan sisäpuolelta "Etsi". Jos hän on vieraillut korjaamollamme aikaisemmin, tiedot pitäisi löytyä rekisterinumerolla. Jos ei, ne joko täytetään sinne tai etsitään rekisterinumerolla valtakunnallisesta tietokannasta. Asiakkaan tiedot ilmestyvät sanan "Asiakas" alapuolelle.

Tämän jälkeen täytetään selvitykseen mitä tehdään.

Jos tehdään esimerkiksi 120 000 kilometrin huolto se kirjoitetaan sinne. Myös jos asiakas on sanonut että auto hukkaa jarrunestettä, se kirjataan ylös.

Myös työt kirjataan ylös "Työt" -kohtaan. Nyt siellä lukee siis 120 000 km huolto sekä muut tehdyt työt. Niihin katsotaan ohjeajat Autodatasta yms. ja ohjelma laskee tuntihinnan mukaan paljonko työt tulevat maksamaan. 

Lopuksi sisäiseen selvitykseen kirjataan esimerkiksi jos on tehty mokia ja ne on hyvitetty. Tämä ei näy asiakkaalle, joten sinne voi laittaa sellaistakin tietoa mitä hänelle ei halua näyttää.

Työmääräys tulostetaan ja siihen pyydetään asiakaan nimikirjoitus. Allekirjoitettu versio jää korjaamolle, mutta asiakas saa halutessaan oman myös mukaan.



1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista nähdä, miltä nämä työmääräykset näyttävät. Minun autoon pitäisi tehdä määräaikaishuolto kuukauden kuluttua. Täytyy vielä etsiä huoltamo, jonne sen voisi viedä. https://www.startauto.fi/huoltopalvelut/maaraaikaishuolto

    VastaaPoista